Campus oost
Smartschool Facebook 

1-2 Sociale en technische vorming

Eerste graad > A-stroom

Lessentabel

1A 2A
BASISVORMING uren uren
aardrijkskunde 2 1
Engels - 2
Frans 4 3
geschiedenis 1 2
godsdienst 2 2
ICT 1 -
lichamelijke opvoeding 2 2
muzikale opvoeding 1 1
natuurwetenschappen 2 1
Nederlands 5 4
plastische opvoeding 2 -
techniek 2 2
wiskunde 4 4
     
KEUZEGEDEELTE uren uren
Frans +1 +1
sociale en technische vorming 2 5
keuze
  • creatieve technieken
  • sport en spel
  • sociale en technische vorming
- 2
wiskunde +1 -
klasuur 1 1
     
TOTAAL 33 33
 

Waarom deze richting kiezen?

Je behandelt eenvoudige (onderzoeks)vragen vanuit de verscheidenheid van de menselijke behoeften. Dat doe je zowel in het domein voeding als door het werken met andere materialen. Je creëert realisaties volgens het technische proces en houdt rekening met kwaliteitszorg. Ook leer je bewust wat gezonde voeding inhoudt en je ontwikkelt sociale en technische vaardigheden.

In het tweede jaar basisoptie Sociale en technische vorming ervaar je dat heel wat activiteiten in ons dagelijks leven gebaseerd zijn op wetenschappelijke vaststellingen en metingen. Je verwerft technische inzichten die je concretiseert in eenvoudige experimenten en realisaties.

Kies je in het tweede jaar voor de extra lesuren sociale en technische vorming? Dan krijg je een uitgebreider programma aangeboden in de lijn van wat je hierboven vindt.

Of kies je voor de optie creatieve technieken? Dan proef je al even van esthetiek en haarzorg, zoals bijvoorbeeld een kleine versiering aanbrengen op de nagels, oefenen op vlechttechnieken maar ook decoratiestukjes knutselen met eenvoudige materialen.

Ben jij een actieveling en wil je kennismaken met andere sport- en spelvormen? Dan kies je in het tweede jaar voor de optie sport.


 

En wat hierna?

Je kiest voor een richting in het technisch secundair onderwijs (tso), veelal sociaal georiënteerd. Of je bouwt je talenten verder uit in één van de richtingen beroepssecundair onderwijs (bso).


 

Lees de volledige infobrochure