Campus oost
Smartschool Facebook 

3-4 Lichamelijke opvoeding & sport

Tweede graad > tso

Lessentabel

3 4
BASISVORMING uren uren
aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 3 3
geschiedenis 1 1
godsdienst 2 2
Nederlands
4 4
wiskunde 3 3
     
SPECIFIEK GEDEELTE uren uren
muzikale opvoeding 1 1
natuurwetenschappen 4 4
plastische opvoeding 1 1
sport    
  • atletiek
  • balsporten
1 1
  • gymnastiek
1 1
  • ritmische vorming
1 1
  • zwemmen
1 1
  • optie omnisport of voetbal
4
4
     
COMPLEMENTAIR GEDEELTE uren uren
informatica 1 1
labo natuurwetenschappen 1 1
klasuur 1 1
     
TOTAAL 34 34
 

Waarom deze richting kiezen?

Ben je een actieveling met een uitgesproken aanleg voor meerdere sporten? Ben je sportief en hou je van bewegen? Ben je bereid om veel te studeren? Vind je teamspirit en fairplay belangrijk? Beschik je over een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen? Dan is lichamelijke opvoeding & sport ongetwijfeld jouw doel!


 

Uniek aan deze richting

Je krijgt een brede vorming met een groot pakket wetenschappen. Je wordt opgeleid in verschillende sporttakken. Daarbij zijn technische en tactische vaardigheden belangrijk. De sporten waarin je minder sterk bent, kan je tijdens de remediëringslessen over de middag bijspijkeren.


 

Kies de optie die beste bij jou past

optie omnisport

Kies je voor de optie omnisport, dan kies je voor een brede sportopleiding, voor een maximale ontwikkeling van je sportvaardigheden. Je verdiept je in het basispakket sport en daarnaast komen recreatieve spelen en sporten aan bod.

In het derde jaar werk je vanuit eenvoudige spelen naar tactische spelen, groepsspelen, samenwerkingsspelen, balspelen … Baseball, hockey, badminton, muurklimmen, korfbal, avonturensporten … komen aan bod in het vierde jaar.

In de derde graad kom je volop terecht in de avonturensporten en kom je in contact met minder gekende sporten. De uitdaging lonkt. Neem ze aan!

optie voetbal voor jongens én meisjes

Alle jongens, aangesloten bij een voetbalclub, zijn welkom in de optie voetbal. Heb je als meisje interesse in voetbal en ben je vaardig met de bal aan de voet? Kies dan ook voor optie voetbal. De leerkrachten bezitten een UEFA-A-diploma en begeleiden je op individueel, tactisch en fysisch vlak.

Ben je een speler van KVK, dan kan je je dagtrainingen combineren met de optie voetbal in onze sportschool.


 

En wat hierna?

In de derde graad zet je meestal de richting lichamelijke opvoeding & sport verder. Zie je je toch genoodzaakt om naar een andere richting over te stappen? Dan kan je naar richtingen waarin je je wetenschappelijke kennis of je sociale vaardigheden verder ontwikkelt.


 

Lees de volledige infobrochure