Campus oost
Smartschool Facebook 

5-6 Schoonheidsverzorging

Derde graad > tso

Lessentabel

5 6
BASISVORMING uren uren
aardrijkskunde 1 1
Engels 2 2
Frans 2 2
geschiedenis 1 1
godsdienst 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
wiskunde 2 2
     
 SPECIFIEK GEDEELTE uren uren
plastische opvoeding 1 1
praktijk *    
  • gelaatsverzorging
2  2
  • handverzorging
1 1
  • lichaamsverzorging
2 2
  • make-up
2 2
  • voetverzorging
2 2
stijlleer 1 1
toegepaste wetenschappen    
  • anatomie en fysiologie
1 1
  • chemie
2 2
  • fysica
1 1
vaktheorie 3 2
     
COMPLEMENTAIR GEDEELTE uren uren
bedrijfsbeheer - 2
toegepaste informatica 1 -
     
TOTAAL 34 34

 

* In de loop van het zesde jaar volg je twee weken stage in een schoonheidsinstituut.

 

Waarom deze richting kiezen?

Hou je van schoonheidsverzorging, zoals hand- en voetverzorging, massage …? Heb je oog voor schoonheid in harmonie met persoonlijkheid? Ben je creatief, handig en accuraat? Ga je vlot en stijlvol met mensen om? Zie je jezelf als medewerker in een schoonheidsinstituut of parfumerie? Dan ben jij de ideale kandidaat voor deze richting.

De laatste instapdatum voor deze richting is 1 september van het vijfde jaar. Dan volg je in augustus een tweedaagse opleiding en oefen je daarna zelfstandig technieken in.


 

Uniek aan deze richting

In de derde graad oefen je met echte klanten. Bovendien maak je kennis met nieuwe technieken en producten door bezoek aan beurzen, demonstraties op school, stage in een schoonheidsinstituut …

In het zesde jaar krijg je het vak bedrijfsbeheer zodat je na het volgen van het zevende jaar het getuigschrift over de basiskennis van bedrijfsbeheer behaalt. Dit getuigschrift heb je nodig om als zelfstandig schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan. Volg je het zevende jaar niet? Dan kan je dit getuigschrift toch behalen in een centrum voor volwassenenonderwijs.


 

En wat hierna?

Je kan je verder specialiseren in het zevende jaar esthetische lichaamsverzorging of in het beroepsleven stappen. Mits een grote inzet kan je ook verder studeren, onder andere in HBO5-opleiding verpleegkunde of in professionele bacheloropleidingen zoals bachelor in het onderwijs: kleuter, lager of secundair of bachelor in de ergotherapie, podologie, verpleeg- of vroedkunde.


 

Lees de volledige infobrochure