College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Basketbal COZW

Een nieuw schooljaar is ook een nieuwe basketcompetitie. Vorig schooljaar waren we de oudste uit de reeks, dit jaar echter de jongste. En  de tegenstanders zijn dan ook niet direct van de minste: Atheneum Pottelberg en Sint-Janberchmans Avelgem.

De eerste wedstrijd was tegen de jongens en meisje uit Kortrijk. Onze start was echter niet zo goed. We stonden onmiddellijk in het krijt. Offensief staken we een tandje bij en konden we op die manier de kloof terug dichten. Zelfs een voorsprong verscheen op het bord. De Kortrijkzanen slaagden op hun beurt er dan in om de kloof terug te dichtten. De rest van deze eerste helft bleef de wedstrijd gelijkopgaand. Zo konden we de rust in gaan met een 21-22 op het bord.

De tweede helft begon voor ons op dezelfde manier als de eerste helft: niet klaar om te spelen. Zo liepen we al snel tegen een achterstand van meer dan 10 punten aan. Blijkbaar was dat het sein om voluit te gaan en de kloof nog maar eens dicht te gooien. Verder ook een prachtig blokshot van Milo en 2 driepunters zorgden zelfs voor een voorsprong. Alleen konden we die net niet behouden wat voor een spannend slot van de match zorgde. Zo spannend zelfs dat er geen winnaar was. Eindstand 55-55. Vrijworpen moesten de beslissing brengen wie de match zou winnen. De Kortrijkzanen waren net iets koelbloediger dan wij en moesten dus op het laatste het onderspit delven.

 

De 2e wedstrijd was tegen de Avelgemse jongens. Zij wonnen al hun wedstrijd tegen Kortrijk en wisten dus dat de klus niet makkelijk zou worden. We moesten de wedstrijd winnen als we nog een kans wilden hebben op de volgende ronde. Onze start was in ieder geval veel belovend. We slaagden er in om gelijke tred te houden gedurende een volledige eerste helft. We deden goed mee en ook defensief deden we veel beter ons ding dan in de vorige wedstrijd. Zo konden we gaan rusten met een 23-20 op het bord. Een kleine maar zeker nog haalbare achterstand.

De 2e helft was toch iets minder van onze kant. We probeerden wel en deden heel hard ons best om de rebounds te nemen maar moesten toch heel veel ballen aan de tegenstander laten waardoor de kloof toch weer groter werd. Toch toonde Simon dat je niet van de grootste hoeft te zijn om veel rebounds te kunnen nemen. Toen viel ook Jarno ook nog eens uit door een hard contact en het letterlijk even zwart voor zijn ogen werd. Match gespeeld en einde verhaal voor onze jongens. Eindstand: 55-41.

We speelden tegen vooral 4e jaars en wij als 3e jaars deden goed ons best al zullen we toch nog een jaartje moeten groeien. Volgend jaar beter. Wel een dikke dankjewel aan Quentin, Tiebe, Milo, Emile, Matthias, Louis, Jarno en Simon. 

Foto's bij '20102016 Schoolcompetitie'