College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Vormende dag tweedes

14 oktober 2016, een dag waar wij, tweedes naar uitkeken. Het was onze vormende dag en niet zomaar één. We werden vooraf goed voorbereid door onze leerkrachten en we wisten dus dat we in en rond de gebouwen van ‘De Zande’ , een gemeenschapsinstelling voor geplaatste jongeren allerlei activiteiten zouden uitvoeren. In de nabijheid is er ook het PLC, waar volwassenen verblijven en het Rode Kruiscentrum waar mensen zonder papieren voorlopig wonen.
Ieder programma is verschillend, maar wij hadden veel geluk met het onze. We begonnen met Boot Camp, een activiteit waarbij we onmiddellijk wakker waren en waarbij we de herfstkou absoluut niet meer voelden.
De survivalrun stond als tweede op het programma, heel tof omdat het parcours door het bos liep. We moesten kruipen, klimmen, springen enz. We deden dat per twee.
Daarna trokken we naar de vijver om te kanovaren. Het was er heel rustig, we hadden alle tijd en ruimte om te genieten van het water en de opdracht die we kregen. We moesten namelijk van plaats veranderen, voor sommigen een makkie, anderen hadden wat meer moeite of durfden niet.
In het creabyrint konden we alle vooraf gemaakte werkjes bewonderen en zagen we dat ons werkje niet bij de winnaars was. Pech! Toch een dikke proficiat aan 2 mod…. , want zij vielen wel in de prijzen.
De twee laatste activiteiten voor de middag waren het aanleren van de Haka, iets minder tof, maar dan… de max: een parcours afleggen op een reuzegroot springkasteel. Niet iedereen kwam er heelhuids uit, maar een ritje achterop een quad en de verzorging van het Rode Kruis losten het probleem vlug op.
Na de middagpauze stond de klimmuur op ons programma. De klas werd in twee groepen verdeeld. Terwijl de ene groep klom, werd voor de andere een teambuildingsactiviteit voorzien. En er was een beetje tijd om wat te babbelen, gezellig.
De voorlaatste activiteit kreeg de naam ‘Zonder tabak’. Hierbij kregen we uitleg van een psychologe over de gevaren van roken.
De dag werd afgesloten met een rondleidng in De Zande. We kregen uitleg over het dagelijkse leven van de geplaatste jongeren. We zagen een leefgroep en de ateliers waar ze praktijk krijgen. De isoleercel interesseerde ons wel, maar we konden er ‘door omstandighedeen’ niet binnen, jammer!
Toch was het een supertoffe dag, met heel verschillende activiteiten, heel leuk!

Foto's bij '14102016 Kickopsport'