College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Basketbal COZW

Vorige week startten de cadetten jongens met hun schoolcompetitie, deze week mochten de miniemen jongens starten aan de competitie. We hoopten op wat meer succes dan vorige week. We hadden wel goesting in 2 overwinningen. Al zou de opdracht niet zo simpel worden. De 2 tegenstanders voor deze middag: Guldensporencollege Harelbeke en Sint-Jan Berchmans Avelgem.
We startten tegen de jongens en meisjes van Harelbeke. Het duurde eventjes voor de motor warm gedraaid was. Toen slaagden we er in om een eerste kloof op het bord te zetten. Blijkbaar was dit ook het signaal om het tempo wat te laten zakken en lieten de tegenstander aan de achterstand knabbelen. Toch konden we de rust in gaan met nog steeds 7 punten voorsprong: 20-13.
De 2e helft begon wervelend en we konden de tegenstander van het kastje naar de muur spelen en zo de kloof verder uitdiepen. Zo konden we met 14 punten voorsprong aan de laatste 2 minuten in gaan. Alleen vergaten we op dat moment ons hoofd koel te houden en lieten de tegenstander bijna volledig terug keren. Het eindsignaal kwam dan ook niets te vroeg: 46-42. Al bij al een verdiende overwinning.
Een uurtje laten konden we dan onze 2e wedstrijd aanvatten. We waren al getuige dat Avelgem overtuigend kon winnen van een moegestreden Harelbeke. Het zou dus geen gemakkelijke opdracht worden. Onze start was ook deze keer wat traagjes. We lieten de eerste korven aan de Avelgemse jongens en meisjes. Toen was het toch tijd om de defense en offense wat aan te scherpen waardoor we nu wel tot scoren kwamen. We lieten ook maar weinig korven meer toe en namen ondanks ons kleinere gestalte heel veel rebounds. Nog maar eens het bewijs dat je dus niet groot moet zijn om te kunnen basketten. We konden zo gaan rustten met een verdiende 13-22 voorsprong.
De 2e helft was van hetzelfde niveau al nam Avelgem nu de bovenhand en zorgde voor de laatste 7 minuten dat het een dubbeltje op zijn kant zou worden. Wij een punt voorsprong, Avelgem een punt voorsprong, .... Even het einde van vorige match in gedachten gehouden maar dat was buiten de koelbloedigheid gerekend van onze spelers. Ze deden het schitterend en namen de juiste beslissingen en haalden nu ook nog een mooie overwinning binnen: 38-43.
Op naar de volgende ronde en nu al een dikke proficiat aan: Milan, Simon, Gaëtan, Simon, Stijn, Kobe, Benoit, Jasper, Lowie, Tobe en de supporters.

Foto's bij '26102016 Basketbalcompetitie'