College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Projectdagen 2NIJ

Naar jaarlijkse traditie trokken de leerlingen van 2 NIJ er met de fiets op uit om enkele bedrijven uit de omgeving van de school te bezoeken.

We trokken eerst naar Eliet in Otegem: producent van tuinmachines. Ook Bts Jewels: producent van sierringen kreeg van ons een bezoekje. Vervolgens gingen we langs bij SP motors. Onze bezoeken werden afgerond bij garage Servayge in Zwevegem.

Tussen de middag nuttigden we onze picknick in de Gavers te Harelbeke waar de leerlingen een rondje konden maken op het mountainbikeparcours.

De bedoeling van deze bedrijfsbezoeken is de leerlingen te laten proeven van wat er allemaal gebeurt in de bedrijven en wat hun mogelijkheden zijn wanneer ze hun verdere studiekeuze maken.

We leven in een maatschappij waarin technologie ons doen en laten in grote mate bepaalt. De industrie helpt ons een comfortabel leven uit te bouwen. Dit gaat echter niet vanzelf, de industrie kan niet zonder goed opgeleide mensen. Naast een goede opleiding blijkt een goede attitude van cruciaal belang om er te geraken.

Uit de vele vragen en de verwonderde blikken van de leerlingen, bleek deze dag zeer geslaagd. Met grote dankbaarheid voor de gastvrijheid van de verschillende bedrijven, keerden we tevreden terug naar school. Hopelijk maakt deze dag de studiekeuze voor bepaalde leerlingen gemakkelijker. De volgende dag trokken we naar ons EN – TE Lab waar de leerlingen kennis maakten met de werkplaatsen van de 2de graad.

Foto's bij '20170503 Foto's 2NIJ'