College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Doet onze jeugd nog aan sport ?

Naast veldloop, voetbal, volleybal, zwemmen, basket, badminton, mini-voetbal en basket 3 on 3 zijn onze leerlingen ook actief in de atletiek.

Vorige week, 26 april, was er “atletiekestafettes” die zich speciaal richt naar mensen die niet aangesloten zijn bij een atletiekclub. Fier mogen we melden dat er toch een 60-tal leerlingen van onze school de aprilse grillen (zon, regen, sneeuw, hagelbollen in een tijdspanne van een uur) trotseerden om te proeven van de 100m sprint, het kogelstoten en het verspringen. Zij kwamen, wij keken en wij zagen dat het goed was ! Aan alle deelnemers een dikke proficiat !

Nu woensdag, 3 mei, was er “het provinciaal atletiekkampioenschap”, de meisjes in Zwevegem , de jongens in Tielt. Met een gezonde mix van aangeslotenen en niet-aangeslotenen konden ze maar liefst 23 medailles binnenrijven : 9 gouden, 11 zilveren en 3 bronzen. Ook aan hen allen een hele dikke proficiat !

Op 17 mei is er het “Vlaams atletiekkampioenschap” in Oordegem. De meisjesploeg miniemen met Laura, Chiara, Noor, Margot, Flore en Aïscha en de meisjesploeg cadetten met Julie V, Margo, Emma, Michelle, Julie D, Julie C, Camille, Charlotte en Margot + de individuelen Julie V , Jérôme, Jarno, Robbe en Henri hebben hun selectie behaald. Wij duimen alvast voor de grote ontmoeting !

Mevr R. Wyseur

Alle uitslagen kan je steeds lezen op de site van SVS, er is een link ‘ sportresultaten op woensdagnamiddag” links op de startpagina van smartschool.

Foto's bij '20170518 Doet onze jeugd nog aan sport?'