College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Basketbal miniemen jongens

Tijd al voor de kwartfinale basketbal bij de miniemen jongens. We kwamen uit tegen niemand minder dan de basketopleiding van de Middenschool uit Waregem. Dat belooft voor spektakel want 2 goed baskettende ploegen geven altijd mooie wedstrijden. En de verwachtingen werden ook volledig ingelost.

We namen een heel goede start want onder leiding van Maxim en Milo kwamen we al onmiddellijk op voorsprong. We werkten hard en gaven weinig weg in defence. Er werden veel rebounds genomen al brachten de Waregemse jongens en meisjes ook mooie bewegingen en scores op het parket: 17-13.

In het 2e kwart gingen we volop door op ons elan: Sisay bracht de nodige rust aan de bal terwijl Mathis, Arthur, Thibault en Jules D voor iedere bal bleven werken en hun job zeer goed uitvoerden. We slaagden er zelfs in om de kloof nog wat meer uit te diepen al was het driepuntshot op de buzzer toch een ambetante tegenprik: 36-29 ruststand.

Die driepunter moet de Waregemse ploeg blijkbaar deugd hebben gedaan want het zorgde voor een vinnigere tegenstander. Ze scoorden vlot en kwamen tot op 4 punten. Dat was voor ons het teken om weer een tandje bij te steken want onder de leiding van Kobe, Dries en Jules I diepten we de kloof weer verder uit: 56-41.

Blijkbaar was die geruststellende voorsprong het teken om de focus te verslappen en de opponent onder leiding van een sterk spelende Vandixhooriy om een inhaalbeweging te maken. Wij bakten er niet veel meer van: onnodige missers, weinig rebounds en amper nog samenspel. Gelukkig konden we op het einde toch nog wat korven maken om zo een oververdiende overwinning mee te nemen: 70-62.

Op naar de halve finale in januari. Nu al een dikke proficiat aan de spelers: Jules D, Sisay, Dries, Thibault, Mathis, Jules I, Milo, Arthur, Maxim en Kobe.

Ook dank je wel aan de supporters, de mama’s van Jules I, Arthur en Jules D, en opa Jan als fotograaf.

Foto's bij '20171205 Basketbal miniemen jongens'