College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Op kamp naar Durbuy met onze 1e jaars

Op een koude  maandagochtend vertrokken we met 124 leerlingen en 11 begeleiders naar onze 3-daagse van Durbuy. We hadden geluk met het zonnige weertje. We startten de dag met een stevige wandeling in de prachtige natuur. Na enkele uren stappen kwamen we terug aan op het kampverblijf waar we ons verwarmden met een warme chocomelk.

 

's Avonds werd er een casinoavond georganiseerd. De bedoeling was dat er telkens 10 vrijwilligers een uitdaging aangingen, terwijl de anderen fictief geld mochten inzetten op wie de uitdaging zou halen.

 

Op de tweede dag werden we in groepen verdeeld en maakten we kennis met speleo, een hoogteparcours, via ferrata of mountainbike. Hier leerden we vooral onszelf kennen, omdat we onze eigen grenzen leren kennen. Velen zagen in dat de grens in het echt nog net iets verder kan liggen dan wat je vooraf denkt van jezelf. Dit doet het zelfvertrouwen groeien. Als avondactiviteit kwamen we terecht in het swingpaleis waar alle begeleiders het beste van zichzelf gaven. Stan van Samang, Dimitri Vegas en Like Mike, en nog vele andere artiesten kwamen langs. Je kon ons horen meezingen met de muziek tot ver buiten onze kampgebouwen!

 

Op de laatste stonden weidespelen op de planning, maar door een bevroren ondergrond hebben we de planning een beetje aangepast. We startten daarom iets vroeger met de fotozoektocht in het stadje van Durbuy. Bij het antwoordformulier stond er ook een schiftingsvraag. We mochten de leeftijd raden van de begeleiders. Wellicht zaten we er redelijk ver van aangezien sommige begeleiders toch nog even van het antwoord moesten bekomen.

 

De tijd vloog voorbij en voor we het goed en wel beseften zaten we al terug op de bus huiswaarts!

Foto's bij '20180220 Kamp Durbuy'