Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

Oud-leerling in de kijker: Ludovic Ghyselen

Ludovic Ghyselen studeerde af aan de Hotelschool in het schooljaar 1998-1999. Hij werkte eerst in het voormalige restaurant Langue d’Oc en daarna in restaurant Den Britt, het huidige Bistro Bord’eau.

In 2008 richtte hij zijn eigen zaak op, Restaurant Argendael in Bellegem.

Ludovic herinnert zich van op de hotelschool vooral de familiale sfeer en de uitstekende verstandhouding tussen leraren en leerlingen. Ook nu nog draagt hij de school een warm hart toe: tot op heden werkte hij al altijd met personeel dat afkomstig is uit onze school. Thomas Vercaemst (2008) is er al van in het begin bij in de keuken. In de zaal werkten eerst Anouschka Samyn en Matthieu Delbaere. Op dit moment ontvangt Amber Cattebeke de gasten.

Restaurant Argendael kiest resoluut voor sfeer en gezelligheid. Jonge dynamiek doch eerlijke keuken met dagverse producten waarin iedereen zijn gading zal in vinden. Restaurant Argendael beschikt over een polyvalente feest- of businesszaal voor max. 50 personen. Restaurant Argendael werkt met een maandmenu waaruit u de keuze heeft tussen 4 à 5 verschillende gerechten, aangevuld met aangepaste fijne wijnen.

Toelichting Ludovic :

“Wij gaan voor kwaliteit en willen het beste voor onze klanten. Wij ondervonden in het begin een zekere drempelvrees omwille van de omschakeling van de alom gekende “De Ronde van Vlaanderen”. Stilaan hebben wij ons restaurant toegankelijker gemaakt en daar plukken we nu duidelijk de vruchten van. Wij bieden onze klanten een week- en maandmenu aan, alsook specials en traiteur.

Anderzijds ben ik gepassioneerd door rundsvlees wat zich concreet uit in de kweek van eigen Noord-Amerikaanse Black Angus (zie aparte bijdrage - RESTAURANTHOUDERS LIETEN EMBRYO'S RUNDERRAS OVERKOMEN VAN VS).

Verder maak ik als enige restauranthouder gebruik van de biologische plukboerderij “De Grenshoeve” in Bellegem waar we onze groenten en fruit zelf kunnen uitkiezen. Daarnaast hebben we bij ons thuis al een boomgaard aangelegd met 14 fruitbomen (zie bijdrage “Het Lekkere Westen”).

Zuivel komt van zuivelhoeve ’t Gaverhof in Wevelgem. Eieren en aardappelen halen we bij Rollie’s in Rollegem, een echt familiebedrijf waar het welzijn van de kippen op de eerste plaats komt.

Vis wordt dagelijks geleverd door vishandelaar Marc Vanhauwaert uit Zeebrugge, een echte kenner die kwaliteit uit onze Noordzee herkent.

En voor ons vlees werken we samen met Delemeat, een groothandel in Gullegem. Met eigenaar Stefaan Lerouge hebben wij  een sterke band kunnen opbouwen. We  hebben samen ook al verscheidene veeteeltbedrijven bezocht, waardoor we ook de oorsprong van onze vleesproducten leren kennen”.