Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

Stage: leren op de werkvloer

Stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding binnen onze school. Met zorg gaan we op zoek naar geschikte partners in de praktijk om onze leerlingen de kans te bieden het aangeleerde in de praktijk te brengen maar bovenal hun eigen kunnen uit te breiden met tips van de plaatselijke stagementoren. De leerlingen van GK lopen in de regio stage in zowel de keukens van non-profit organisaties als scholen en ziekenhuizen. Maar ook in de keukens van commerciële ondernemingen zoals Barco.

De leerlingen van HT gaan dit jaar voor het eerst 5 weken op stage in plaats van de 3 weken in het verleden. Met deze uitbreiding krijgen ze de kans om nog meer op te steken van de verschillende aspecten van een hotelwerking.

Tot slot zijn ook de leerlingen van 5 en 6 RK én de 7de specialisatiejaren op stage. Ze lopen stage in restaurants verspreid over heel Vlaanderen. Een overzicht van de stageplaatsen waar we de afgelopen periodes mee samenwerkten kan je nalezen op onze website. Enkele leerlingen brachten zelf aan ambitie te hebben om stage te lopen in het buitenland. Zowel in Nederland, Pure C, als in Londen, ‘Gauthier’, lopen op dit moment 4 leerlingen stage.

Dank aan alle stageplaatsen waar we mee samenwerken om van stage een boeiende leerperiode te maken.