Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

5-6 Grootkeuken

Derde graad > bso

Lessentabel

5 6
BASISVORMING uren uren
godsdienst 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
project algemene vakken (inclusief Frans) 4 4
     
SPECIFIEK GEDEELTE uren uren
grootkeuken 22 22
     
COMPLEMENTAIR GEDEELTE uren uren
toegepaste economie 2 2
     
TOTAAL 32 32

 

Deze wekelijkse lessentabel wordt gedurende vijf weken opgeschort omwille van een voltijdse stage.

 

Waarom deze richting kiezen?

Ben jij geïnteresseerd in gezonde voeding, hygiëne en organisatie? Ga je graag om met mensen en vind je klantvriendelijkheid belangrijk? Werk je graag in een team? Wil je later werken in de keuken van een ziekenhuis, school, cateringbedrijf of in een bedrijfskeuken of de voedingsindustrie? Dan is grootkeuken de richting naar jouw smaak!


 

Uniek aan deze richting?

Je leert hoe het er in het echte beroepsleven aan toe gaat tijdens je stage. Daarnaast oefen je ook op school in een reële arbeidssituatie: je bereidt de warme maaltijden voor de leerlingen die op school eten. Bovendien krijg je in een unieke samenwerking met Scolarest een zicht op de wereld achter de keuken, van beheer en bestelling tot restverwerking. Vanaf het vijfde jaar start je aan de opleiding bedrijfsbeheer zodat je na het volgen van het zevende jaar het getuigschrift over de basiskennis van bedrijfsbeheer behaalt. Volg je het zevende jaar niet? Dan kan je dit getuigschrift toch behalen in een centrum voor volwassenenonderwijs. Dit getuigschrift heb je nodig om als zelfstandige aan de slag te gaan.


 

En wat hierna?

Na het zesde jaar grootkeuken kan je meteen aan de slag of je nog verder specialiseren in het zevende jaar gemeenschapsrestauratie.


 

Lees de volledige infobrochure