Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

5-6 Restaurant & Keuken

Derde graad > bso

Lessentabel

5 6
BASISVORMING uren uren
Engels 2 2
Frans 2 2
godsdienst 2 2
lichamelijke opvoeding 2 2
project algemene vakken 4 4
     
SPECIFIEK GEDEELTE uren uren
restaurant en keuken 17 17
toegepaste economie 3 3
     
TOTAAL 32 32

 

Deze wekelijkse lessentabel wordt gedurende vijf weken opgeschort omwille van een voltijdse stage.

Wie de doelstellingen in verband met bedrijfsbeheer behaalt, krijgt een afzonderlijk getuigschrift dat nodig is om zich zelfstandig te vestigen.

 

Waarom deze richting kiezen?

Ben je geboeid door gastronomie, restaurants en hotels? Ga je graag met mensen om? Vind je klantvriendelijkheid en werken in team belangrijk? Leer je graag al doende? Wil je graag verder studeren? Dan is de richting hotel zeker iets naar jouw smaak!


 

Uniek aan deze richting?

Hoe gaat het er echt aan toe? Dat ontdek je tijdens je stage (vijf weken) en tijdens de praktijklessen op school. Daar oefen je in het didactisch restaurant. Je bedient ook externe klanten. Je krijgt vakinhoudelijk taalonderwijs (Engels en Frans). Bovendien kan je je attest bedrijfsbeheer halen in het zesde jaar dat je nodig hebt om als zelfstandige aan de slag te gaan. In het zesde jaar verwachten we van jou een geïntegreerde proef (GIP) als eindwerk.


 

En wat hierna?

Na het zesde jaar restaurant en keuken kan je meteen aan de slag als kok of kelner. Je kan je ook verder specialiseren in één van onze zevende jaren: specialiteitenrestaurant, restaurantbedrijf & drankenkennis of gemeenschapsrestauratie..


 

Lees de volledige infobrochure