Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

7 Gemeenschapsrestauratie

Specialisatiejaren > bso

Lessentabel

 
BASISVORMING uren
Frans 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
project algemene vakken 4
plastische opvoeding 2
   
SPECIFIEK GEDEELTE uren
gemeenschapsrestauratie 18
   
COMPLEMENTAIR GEDEELTE uren
toegepaste economie 2
   
TOTAAL 32

 

Deze wekelijkse lessentabel wordt gedurende zeven weken opgeschort omwille van een voltijdse stage.

Bedrijfsbeheer is opgenomen in het vak toegepaste economie: de leerlingen die slagen voor het vak, krijgen een afzonderlijk getuigschrift dat nodig is om zich zelfstandig te vestigen.

 

Waarom deze richting kiezen?

Ben je verantwoordelijk en wil je een team leiden? Wil je elke dag gezonde en lekkere maaltijden serveren aan een grote groep mensen? Ben je niet bang om ook de administratieve kant van een cateringbedrijf te runnen? Dan hoor jij zeker thuis in gemeenschapsrestauratie!


 

Uniek aan deze richting?

Je ontdekt verder de werking van de grootkeuken. Door praktijk- en theorielessen groei je uit tot een volwaardige grootkeukenchef. Je werkt elke week een dag in het zelfbedieningsrestaurant van de school, in samenwerking met Scolarest. Je loopt zeven weken stage in een cateringbedrijf. In de theorielessen leer je leiding geven, organiseren en beheren en ontdek je technologie. Daarnaast doe je veel bedrijfsbezoeken. Na de opleiding behaal je het attest van bedrijfsbeheer. Je kan als zelfstandige dus je eigen zaak runnen.


 

En wat hierna?

Na je zevende jaar gemeenschapsrestauratie haal je je diploma secundair onderwijs. Je kan aan de slag in het werkveld, als leidinggevend kok in een cateringbedrijf.


 

Lees de volledige infobrochure