Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

7 Specialiteitenrestaurant

Specialisatiejaren > bso

Lessentabel

 
BASISVORMING uren
Engels 2
Frans 2
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
project algemene vakken 4
   
SPECIFIEK GEDEELTE uren
gastronomie 20
   
TOTAAL 32

 

Deze wekelijkse lessentabel wordt gedurende zeven weken opgeschort omwille van een voltijdse stage.

 

Waarom deze richting kiezen?

Ben je gebeten door de gastronomische microbe? Ben je ambitieus en wil je iets betekenen in de topgastronomie? Neem je graag initiatief en wil je een verantwoordelijke job binnen de keukenbrigade? Dan is specialiteitenrestaurant de richting naar jouw smaak!


 

Uniek aan deze richting?

Je krijgt een doorgedreven opleiding in de gastronomie. Je leert verfijnder werken, ontdekt de nieuwste technieken en experimenteert volop. Je werkt in het didactisch schoolrestaurant. Je krijgt de theoretisch-technische achtergrond die je nodig hebt om later als chef in een restaurant te functioneren of een eigen zaak op te starten. Binnen het project minionderneming ga je de uitdaging aan om een eigen restaurant te openen. Je bent verantwoordelijk voor alle aspecten die aan het openhouden van een restaurant verbonden zijn: uitdenken van een concept, kiezen van een naam en logo, reclame voeren, menu’s testen en kiezen, personeel aanwerven, kostprijs en verkoopprijs berekenen, reserveringen opvolgen … en dan natuurlijk het restaurant openhouden de avond zelf. Je doet een stage van zeven weken in een toprestaurant.


 

En wat hierna?

Na deze opleiding behaal je het diploma secundair onderwijs. Je kan als chef-kok aan de slag in de keuken van een gastronomisch restaurant.


 

Lees de volledige infobrochure