Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Leielandscholen
Leielandscholen

Nieuwsbrief december 2016

Geachte fijnproever

 

Met deze laatste nieuwsbrief sluiten we een rijk gevuld kalenderjaar af én blikken we reeds vooruit naar januari 2017.

De kerstvakantie staat voor de deur. Tijd om op adem te komen en in deze donkere dagen uit te kijken naar warme, intense dagen met vrienden en familie.

Ik wens jullie dan ook fijne kerst- en nieuwjaarsdagen toe en alvast een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar!

Als directeur sluit ik ook letterlijk dit kalenderjaar af en maak plaats voor mijn opvolger Céline Craeynest.
Céline is als beleidsmedewerker, leerkracht economie en Smartschoolbeheerder van het Lyceum OLV Vlaanderen vertrouwd met RHIZO. Ik wens Céline heel veel succes met deze nieuwe uitdaging!

Ikzelf word pedagogisch begeleider voeding-hotel voor Katholiek Onderwijs Vlaanderen en zal meerdere scholen ondersteunen. Tegelijkertijd blijf ik halftime verbonden aan RHIZO Hotelschool Kortrijk en zal de leerkrachten coachen op weg naar de toekomst.

Prettige vakantie en tot in 2017!

Wim De Pue

directeur

 


Inschrijvingen tijdens het kerstverlof

Wanneer kan je inschrijven tijdens de kerstvakantie?

Op dinsdag 27 december 2016  van 14u. tot 18u.

Op vrijdag 6 januari 2017 van 14u. tot 18u.

 

Wat breng je mee bij inschrijving?

ZEKER BIJHEBBEN:

  • Kopie van het deliberatieverslag vorig schooljaar
  • Kopie eindrapport schooljaar 2015-2016
  • Identiteitskaart  of kids-ID
  • Rapport van december 2016

EVENTUEEL:

  • Attest voor extra zorg (dyslexie, dyscalculie, ADD, …)

Klik hier voor het digitaal inschrijvingsdocument.


Eerste steen voor de nieuwe Hotelschool

 

De droom van een nieuwe Hotelschool in Kortrijk krijgt heel concreet vorm. De ruwbouw is in zijn laatste fase gekomen. Deze nieuwbouw is maximaal afgestemd op de noden van modern hotelonderwijs.

Na de inspirerende woorden van de voorzitter én de afgevaardigde van de minister van onderwijs werd symbolisch de eerste steen aangebracht door de leerlingen van de Hotelschool. De eerste steen bevat de namen van alle leerlingen en leerkrachten die straks de nieuwe school zullen betrekken. De avond werd afgesloten met een verzorgde receptie gebracht door onze leerlingen.

 

 


Oudleerlingen in de kijker

 

Met een dynamische groep leerkrachten, oud-leerkrachten en oud-directie trekken we Vlaanderen rond met ons nieuw oud-leerlingenschildje. Alle gevestigde oud-leerlingen worden vereerd met een bezoek. Er is telkens een reporter en fotograaf van dienst zodat alles op de website kan ...

Hieronder een voorbeeldje. Je kan nog meer oud-leerlingen ontdekken op onze website!

Jean-François Duthoit (2006)  en Karen Devloo (2007), Céline Duthoit (2010) van restaurant St. Cornil in Aalbeke

Jean-François en Karen hebben beiden de opleiding Hotel aan de Hotelschool Kortrijk RHIZO gevolgd waarna Jean-François zich specialiseerde tot beenhouwer (Syntra West) en Karen zich bekwaamde in het 7e jaar Restaurantbedrijf en Drankenkennis (Rhizo).

Céline studeerde af in het jaar 2010 en bekwaamde zich verder als sommelier aan de Hotelschool Ter Duinen.

Jean-François  en Céline verrijken het team van het restaurant St. Cornil (Aalbekeplaats 15 te Aalbeke) gespecialiseerd in grillades waar zij met hun beide ouders  de zaak verder uitbouwen.

Daarnaast is er nog een wijnhandel met het accent op kwaliteitsvolle speciale dranken.

Karen werkt als restaurantmedewerker in restaurant Messeyne te Kortrijk.

We wensen hen uiteraard nog veel succes!

 


Gastdocenten in de Hotelschool

 

Op donderdag 1 december stelde Hotelschool Kortrijk zijn deuren open voor 2 interessante gastdocenten.

Olivier Cattry bracht een boeiende uiteenzetting over het brede pallet van olijfoliën. Voor de leerlingen was het een openbaring. Ze maakten kennis met de grote verscheidenheid binnen dit gamma. Tevens was er ook plaats om te proeven van enkele voorgestelde balsamico’s.

De tweede gastdocent was Roderick Rijsdam. Een topautoriteit op het vlak van keukenmessen.  We leerden hoe messen gemaakt worden, onderhouden, geslepen worden … De kwaliteit van de messen wordt sterk bepaald door de gebruikte metalen. Dit konden we door eigen aanvoelen ervaren.

Met het bezoek van 2 gastdocenten was dit voor onze Hotelschool een informatieve topdag. Dank aan de organiserende chefs.

 

 


Ons didactisch restaurant

Goed nieuws! De wegenwerken zijn eindelijk achter de rug. U kan ons terug vlot bereiken.

Er zijn nog enkele plaatsjes vrij in ons didactisch restaurant in de maanden januari en februari! Vanaf 20/02 trekken alle leerlingen van de derde graad op stage en nemen de leerlingen van 4 Restaurant & Keuken de fakkel over op donderdag en vrijdag. Snel beslissen is de boodschap!

Na de paasvakantie zijn we er weer elke dag, in juni volgen de praktische proeven.

Aarzel niet om te reserveren via tafelen@rhizo.be of elke werkdag telefonisch via het rechtstreeks nummer 056 51 97 15. De reservering via mail is enkel geldig na ontvangst van een bevestigingsmail.

Speciale wensen (bv. vegetarisch) kunnen tijdens de reservatie doorgegeven worden. Gelieve hier ook te vermelden indien we moeten rekening houden met bepaalde allergenen!

 


Tastingavonden georganiseerd door leerlingen van het 7de jaar restaurantbedrijf & drankenkennis

Geslaagde eerste degustatieavond

Dit jaar verwennen we de liefhebber van dranken met een degustatieavond, opgebouwd rond een thema.
De leerlingen van 7RD begeleiden deze proefavonden.

17/01/17 - Natuurlijke wijnen
25/04/17 - Abdijbier versus trappistenbier
30/05/17 - Vermouth

U kan er 10 wijnen of andere dranken proeven, vergezeld van proevertjes.
We starten om 19u30 stipt, het einde is voorzien rond 21u30.

Deelname per persoon € 25,00 (inclusief brood, sneukelhapjes en afwas).

Reservatie: 056/519715 of tafelen@rhizo.be

 


Te noteren in uw agenda

  • 26/12 - 8/01: minionderneming Vistro (leerlingen 7de specialiteitenrestaurant en restaurantbedrijf/drankenkennis) staat op de kerstmarkt, Grote Markt, Kortrijk
  • 17/01: tastingavond natuurlijke wijnen
  • 24/01 en 31/01: thema-avond (€ 60 all in): bier en gerecht
  • 10/03: infoavond voor nieuwe leerlingen
  • 21/04: infoavond voor nieuwe leerlingen 1ste jaar
  • 22/04: opendeurdag in de Hotelschool
  • 25/04 tastingavond abdijbier versus trappist
  • 08/05 - 12/05: lenteweek (€ 45 all in)
  • 17/05, 14u - 18u: DOEdag voor nieuwe leerlingen
  • 30/05: tastingavond vermouth

 

Bezoek onze website voor meer nieuws, vacatures ... www.hotelschoolkortrijk.be !