Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Leielandscholen
Leielandscholen

Nieuwsbrief november

Wil je meer te weten komen over onze school, klik dan door naar onze website.

 

Beste fijnproever

 

Het waren drukke tijden ...de school opstarten, eerste evenementen organiseren, de openingsdagen, ... .  Nu even tijd voor wat vakantie om er dan weer met volle moed tegen aan te gaan! Voor de jaarwisseling staan er nog een aantal mooie evenementen op onze agenda, daarover leest u meer in deze nieuwsbrief.

 

 

 

Céline Craeynest   Geert Van de Kerkhove   Nancy Dedeurwaerder
Directeur   Directeur eerste graad   Algemeen directeur RHIZO

 


Officiële opening

Op 9 oktober werd onze school feestelijk geopend. De sfeerbeelden van die avond spreken voor zich ... .

Klik hier om het volledige album te bekijken.


 


Wijnbeurs zaterdag 18 november 2017

Voor het eerst kan de traditionele wijnbeurs, georganiseerd door Hotelschool Kortrijk, doorgaan op de nieuwe locatie, Senator Coolestraat 1, Kortrijk. We zijn inmiddels toe aan de 14de editie.

In de loop van de dag kan u traditioneel heel wat wijnen uit verschillende windstreken degusteren en kopen. Elke wijnliefhebber is welkom. Ieder jaar gaan we opnieuw op zoek naar nieuwe wijnbouwers en handelaars. Op deze wijze proberen we een actueel beeld te brengen van het wereldwijde wijnaanbod.  Met 23 standen brengen we een mooi aanbod. Ook dit jaar verwelkomen we nieuwe wijnbouwers uit binnen- en buitenland. Je zal er ook kunnen proeven van een beperkt foodaanbod. Het bezoek aan onze wijnbeurs is ook een uitgelezen kans om kennis te maken met onze splinternieuwe infrastructuur.

Omdat we ook jongeren willen warm maken voor dit initiatief, kunnen jonge ouders hun kinderen tijdens het bezoek laten meewerken aan een kookworkshop voor kids. Dit terwijl de ouders genieten van het verscheiden wijnaanbod.

Fotoclub Sobeka is er dit jaar opnieuw bij én brengt een voorstelling van hun mooiste foto’s.

Dit jaar richten we ook 3 masterclasses in. Deelnemen is inbegrepen in het toegangsticket van de wijnbeurs, inschrijven is verplicht via de website. Het aantal plaatsen wordt beperkt tot 20 per masterclass. Een overzichtje:

10u00 - 11u00 masterclass Sierra de Gredos, Spanje, appellatie Cebreros DO door Daniel Ramos (Zerberos)

13u30 - 14u30 masterclass Hongarije door Imre Hálasz (Holass – The Wine project)

15u00 - 16u00 masterclass olijfolie en balsamicoazijn door Olivier Cattry (Goshop Olive Oil)

 

De deelnemende exposanten:

1 Bossuyt & Co, Patrick Tahon

2 Capcavin Waregem, Ignace Van Mello

3 Start2taste, Dimitri Bonte

4 Château de Minière, Kathleen Van den Berghe

5 Château Famaey, Maarten Luyckx

6 Chile Boutique, Koen Batsleer

7 Crombé 3.0, Dominique Crombé

8 De Clerck wijnen, Bert De Clerck

9 Wijnen Desmet-Carlier, Bruno Desmet

10 Entre-deux-monts, Martin Bacquaert

11 GoShop-Olive, Oil Olivier Cattry

12 Handsaeme Foie Gras, Jan Deprez

13 Holass, The wine project, Imre Hálasz en Ellie Bauwens

14 Jolie VOF, Johan Van Vaerenbergh

15 KAVA, Joeri Beelprez

16 La Buena Vida, Salvator Vandewalle

17 Lumi, Nico Vandeweghe

18 TaLaeTrade, Dirk Odent

19 Universal Wine, Albert Vanacker

20 Wijnen Van Houcke, Wouter Van Houcke

21 Vignobles Feillon, Johan en Michaël Naessens

22 Westreex, Cindy Vandenabeele

23 Wijnboetiek, Dominique Vandevelde / Peter Govaert

 

Reservatie tickets én masterclasses aan voorverkoop via deze link, aan 10 euro. Ter plaatse betaal je 12 euro. Dit natuurlijk inclusief degustatieglas.

 

 

 


Week van de Smaak 13 november - 24 november

Graag stellen we u volgend menu voor:

 

aardpeer I soep & cilinder I peterselie         

                                                 Charles Armand, Blanc de blanc - Brut

gebakken pladijs I schorseneren I groene thee

                                                 Déjà, DOCG Offida, Passerina 2016

geroosterde hazenrug I witlof I shiitake I paprika I sherrysaus

                                                 Aneto, Douro 2011

pas de rouge I nootjes I rucola

                                                 St.-Bernardus Tripel

madeleines I kletskopjes / lange vingers

                                                  Koffie, thee of infusie Viva Sara

 

 Prijs, €45 aangepaste wijnen en water inbegrepen

 


Comedyevening

Op 11 december maken we graag tijd voor wat comedy in de Hotelschool, daarom nodigen we Joost Van Hyfte uit. Joost van Hyfte is een is Vlaams stand-upcomedian.Hij studeerde ook voor kok. Via de Belgische Improvisatie Liga kreeg hij de smaak van het podium te pakken. Na een workshop bij Nigel Williams  werd hij comedian.

Hij won de 123 Comedy Cup in 2006, bereikte ook de finale van Humo's Comedy Cup en was tenslotte een opgemerkte deelnemer in de talentenjacht Comedy Casino Cup op Canvas. Momenteel is hij, na meer dan 15 jaar restauranthouder, uitsluitend professioneel met comedy bezig.

Op het menu staat dus comedy, in combinatie met een hapje en een drankje.

 Prijs €15

 Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar hotelschool@rhizo.be

 

 

 


 Whisky tasting

Op dinsdagavond 5 december 2017 verrassen we de liefhebbers met een uniek whiskymenu. We werken hiervoor samen met Bob Minnekeer, vermaard whiskykenner, auteur van talrijke boeken én onlangs in Blair Castle ingewijd als Keeper of the Quaich.

Deze keer draaien we de rollen om. Bob maakte een selectie van whisky’s (Thamdu, Tomatin, Tullibardine, Fettercairn, Benriach Birnie Moss) en onze leerlingen van 7 Specialiteitenrestaurant en 7 Restaurantbedrijf & Drankenkennis onder leiding van Dirk Dessein en Bart Swiers serveren hierbij een menu. We gaan op zoek naar de ideale match en spelen whisky’s tegen mekaar uit …

 

Interesse om dit uniek moment bij te wonen? Reserveer snel via tafelen@rhizo.be of via het rechtstreeks nummer 056 51 97 15.

 

Menu all-in € 70,00

 


Bistro

Op 10 oktober openden de leerlingen van 4 Restaurant-Keuken, samen met hun chefs de bistro.  U kan er elke woensdag- en donderdagmiddag terecht voor een lekkere lunch.

Menu november:

 

 “Vitello Tonato” OF Mosselen natuur  

 

Paling in ‘t groen | frietjes OF “Marcassin des Flandres” | boschampignons | kruidige vleesjus | kroketjes

OF

Gegrilde herfstgroenten| penne | tomatensaus | pecorino romano  

 

Ijssoufflé “Grand Marnier”

 

VOORGERECHT: €6   HOOFDGERECHT: €9 (SUPPLEMENT €5 VOOR DE PALING)   NAGERECHT: €4.

 

U kan reserveren via tafelen@rhizo.be of elke werkdag telefonisch via het rechtstreeks nummer 056 51 97 15.  De reservering via mail is enkel geldig na ontvangst van een bevestigingsmail.

 


Onze champagne...

 

We kraakten een eerste fles op de officiële opening, maar nu kan u ook proeven van onze eigen huischampagne.

30 euro per fles of 175 euro per karton

Bestellen kan via tafelen@rhizo.be