Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Leielandscholen
Leielandscholen

Nieuwsbrief september 2017

Wil je meer te weten komen over onze school, klik dan door naar onze website.

 

Beste fijnproever

 

Op 1 september draaiden we een bladzijde om, we sloten het hoofdstuk Ostiahove af. We hebben er een mooie tijd beleefd.

De Hotelschool ging 30 jaar geleden van start in de Burg. Nolfstraat  Al vlug was duidelijk dat de infrastructuur in de Nolfstraat niet voldoende was voor een verdere ontplooiing. Het was de start van een lange zoektocht die op 1 september zijn einde kende met de start in de splinternieuwe Hotelschool in de Senator Coolestraat.

Met het bezoek van minister-president Bourgeois kreeg onze opstart ook een feestelijk tintje. Alle medewerkers zijn trots om leerlingen en bezoekers gastvrij te mogen verwelkomen.

 

 

 

Céline Craeynest   Geert Van de Kerkhove   Nancy Dedeurwaerder
Directeur   Directeur eerste graad   Algemeen directeur RHIZO

 


Ons team heet je welkom!

 


 

De eerste schooldag, the beginning of a new story

Een warm onthaal voor onze leerlingen en een fijn bezoek van de minister-president zorgden voor een onvergetelijke eerste schooldag.

 

 

 

 


 

Openingsmenu

In de week van 25 september kan u in ons nieuw restaurant komen genieten van een speciaal openingsmenu.  We verwachten u om 11.45u./18.45u. want we beginnen elke middag/avond met een rondleiding door de school.

 

*** Selectie van hapjes tijdens de rondleiding ***

*** In hazelnoot gebakken rog en fritots van rog ***

***  Traag gegaarde parelhoen met ganzenlever, pompoen, griottines en auberginepuree  ***

***  Aardbeintiramisu en granité van vermout  ***

***  Koffie of thee ***

 

Prijs dranken inbegrepen, €45

 

data: 25/09 (middag), 26/09 (middag en avond), 28/09 (middag en avond), 29/09 middag

 

U kan reserveren via tafelen@rhizo.be of elke werkdag telefonisch via het rechtstreeks nummer 056 51 97 15. De reservering via mail is enkel geldig na ontvangst van een bevestigingsmail.

 


 

Welkom in ons didactisch restaurant

Zoals elk schooljaar ontvangen we u graag als bezoeker in het didactisch restaurant van onze Hotelschool. U bent elke middag, tijdens de normale schooldagen, welkom in het oefenrestaurant. Daarnaast bieden wij u de gelegenheid om op dinsdagavond en donderdagavond (nieuw!) met vrienden en familie te genieten van een gastronomische keuken en dito bediening.

Het didactisch restaurant is elke middag, van maandag tot en met vrijdag, geopend. We verwachten u om 12u. stipt. Gelieve eveneens het einduur van 15u. te respecteren.

Op dinsdagavond en donderdagavond verwachten we u om 19u. stipt in ons restaurant verwacht, de lessen eindigen om 22u.

Zowel 's middags als 's avonds werken wij enkel op reservatie.

Betalen gebeurt bij voorkeur met Bancontact! 

Reserveren doet u via tafelen@rhizo.be of elke werkdag telefonisch via het rechtstreeks nummer 056 51 97 15. De reservering via mail is enkel geldig na ontvangst van een bevestigingsmail.

Speciale wensen (bv. vegetarisch) kan u tijdens de reservatie doorgegeven. Gelieve hier ook te vermelden indien we moeten rekening houden met bepaalde allergenen.

 

Middagmenu (maandag tem vrijdag)

€ 26 – voorgerecht / hoofdgerecht / dessert / water

€ 37 – menu met aperitief, aangepaste wijnen en koffie

 

Dinsdagavond

Hedendaagse gastronomie door 7de Specialiteitenrestaurant en 7de Restaurantbedrijf en drankenkennis

€ 45 – 2 voorgerechten / hoofdgerecht / kaas / dessert / water

€ 60 – menu met aperitief, aangepaste wijnen en koffie

 

Donderdagavond NiEUW

Hedendaagse gastronomie door derde graad Hotel

€ 32 – voorgerecht / hoofdgerecht / dessert / water

€ 45 – menu met aperitief, aangepaste wijnen en koffie

 

Bistro op woensdag en donderdag (open vanaf 11/10) NIEUW

€6 - keuze uit 2 voorgerechten

€9 - keuze uit 2 hoofdgerechten

€4 - dessert

 


 

KIJKDAG 1 oktober 2017

We nodigen alle nieuwsgieringen uit om een kijkje te komen nemen op 1 oktober tussen 14u. en 18u. Iedereen welkom!

 


 

Boxy-broers inspireren Sterrenbanket

Dat je met lokaal geteelde en geproduceerde ingrediënten én voedselrestjes lekkere en gevarieerde gerechten kan klaarmaken, ervaar je tijdens het gratis straatbanket op zondag 17 september van 12 tot 14 u. aan de Reepkaai in Kortrijk.
Onder het deskundige oog van de Boxy-broers bereiden de leerlingen van de scholengroepen RHIZO en Athena 2 500 plantaardige maaltijden die uit een hoofdgerecht en dessert bestaan. Je kan gratis aanschuiven. De Kringloopwinkel Zuid-West-Vlaanderen zorgt voor borden en bestek. Wie zelf zijn eigen eetgerei meebrengt, kan dit na het verorberen van de maaltijd, schenken aan de Kringloopwinkel. Zo krijgen jouw bord en bestek een tweede leven.

Met dit straatbanket benadrukken de stad en het OCMW het belang van de ontwikkeling van een stedelijke voedselstrategie. Van 12 tot 16.30u. kan je in de Reepkaai rondkuieren op de ‘inspiratiemarkt’. Je ontdekt er onder andere hoe je creatief kan omgaan met voedselrestjes.

 

 


 

Het lekkerste weekend van Kortrijk

30 september en 01 oktober in het centrum van Kortrijk

 


 

Wijnbeurs 18 november 2017

Voor het eerst gaat de traditionele wijnbeurs, georganiseerd door Hotelschool Kortrijk, door op de nieuwe locatie, Senator Coolestraat 1, Kortrijk. We zijn inmiddels toe aan de 14de editie.

In de loop van de dag kan u traditioneel heel wat wijnen uit verschillende windstreken degusteren en kopen. Elke wijnliefhebber is welkom. Ieder jaar gaan we opnieuw op zoek naar nieuwe wijnbouwers en handelaars.  Zo proberen we een actueel beeld te brengen van het wereldwijde wijnaanbod.  De aanwezigheid van wijnbouwers met Vlaamse roots is tevens één van de hoofddoelen van de organisatie. We brengen een beperkt aanbod ‘Food’.

Het bezoek aan onze wijnbeurs is ook een uitgelezen kans om kennis te maken met onze splinternieuwe infrastructuur.

Omdat we ook jongeren willen warm maken voor dit initiatief, kunnen jonge ouders hun kinderen tijdens het bezoek laten meewerken aan een kookworkshop. Dit terwijl de ouders genieten van het wijnaanbod.

Reservatie tickets aan voorverkoop via deze link, aan 10 euro. Ter plaatse betaal je 12 euro. Dit natuurlijk inclusief degustatieglas.