Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Leielandscholen
Leielandscholen

Nieuwsbrief januari

Wil je meer te weten komen over onze school, klik dan door naar onze website.

 

Beste fijnproever

 

2017 was voor de hotelschool een historisch jaar, de langverwachte nieuwbouw opende feestelijk de deuren.  Dit jaar willen we verder met u werken aan een creatieve, gezellige, warme en gastvrije hotelschool.  We verwelkomen u dit jaar graag op één (of meerdere) van onze events of in één van onze restaurants. 

 

 

 

Céline Craeynest   Geert Van de Kerkhove   Nancy Dedeurwaerder
Directeur   Directeur eerste graad   Algemeen directeur RHIZO

 


Event 29 januari 2018

Niet-alcoholische dranken door Hannes Desmedt

 

 

Hannes Desmedt (Wine Blend uit Kuurne), oud-leerling van onze Hotelschool, komt op 29 januari 2018 een leerrijk en gezellig avondprogramma verzorgen over het combineren van gerechten met alcoholvrije dranken. Hij verdiende op vlak van ‘dranken’ zijn strepen bij o.a. Hertog Jan (Zedelgem) en Hof Van Cleve (Kruishoutem).
Het lukt voor de meesten vrij goed om ‘eten en drinken’ te harmoniëren of je vindt altijd wel ergens informatie als het over wijnen en bieren gaat. Maar wat als er in je gezelschap iemand geen alcohol drinkt? Of als je na een glaasje besluit om het verder ‘alcoholvrij’ te houden? Moet het dan altijd bij ‘water’ blijven? Of kan het ook anders en hoe pak je dit best aan? Op dergelijke vragen biedt Hannes een pasklaar en praktisch antwoord!

Het programma gaat van start om 19u in RHIZO Hotelschool Kortrijk in de aula. We openen de deuren om 18.45u. Het einde is voorzien rond 21u.

 

Prijs: 15 euro (5 ‘proef-drankjes’, een hapje en drankreceptjes inbegrepen)

 

Inschrijven kan via hotelschool@rhizo.be

 


 

Event 8 maart 2018

Sven Nys

 

 

 

In zijn presentatie geeft Sven een overzicht van zijn lange carrière.  Er wordt aandacht besteed aan die factoren die belangrijk en vooral motiverend geweest zijn voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Belangrijke elementen als teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid komen aan bod in een verhaal dat rijkelijk geïllustreerd wordt met heel concrete voorbeelden.

 

We verwelkomen jullie graag vanaf 19u15, de lezing gaat om 19u30 van start. Na de lezing is er nog een mogelijkheid tot vragen stellen en volgt er een netwerkmoment.

 

Prijs: 25 euro, hapje en drankje inbegrepen.

 

Inschrijven kan via hotelschool@rhizo.be

 

 


Event 20 maart 2018

Workshop bakken met Madam Bakster

 

Fan van desserts?

 

 


Event 17 april 2018

ComedyTrack* on tour

Jeroen Leenders & Soe Nsuki

 

 ComedyTrack* on tour is de sfeerrijkste reizende comedyclub van Kortrijk. Elke derde dinsdagavond van de maand geven 2 topcomedians je op locatie een voorsmaakje van hun nieuwe avondvullend programma, een try-out dus. Jan-Bart de Muelenaere is gedurende 6 maanden de gastheer, presentator en reisgids!

Jeroen Leenders debuteerde als comedian op 8 juli 2007. In 2008 werd hij tweede bij de 123 Comedy Award en was hij de winnaar van de Gouden Kabouter op het Eindhoven Cabareteske. In het jaar daarop haalde hij de tweede plaats in de finale van de Comedy Casino Cup. In 2010 deed Leenders mee aan het Leids Cabaret Festival. Hij won de juryprijs. In het theaterseizoen 2009-2010 toerde hij met de show Sorry, ik ben Jeroen Leenders.Soe Nsuki is een jonge griet die graag met vanalles bezig is. Ze is opgegroeid in Kalmthout en merkte al snel dat wandelen in de Heide niet voor haar was weggelegd, dus verhuisde ze naar Antwerpen. Ze heeft als danser meegedaan aan battles in binnen- en buitenland. In 2011 haalde ze de titel binnen van beste bgirl van de Benelux. Datzelfde jaar mocht ze met haar danspartner naar de wereldkampioenschappen Battle of the Year in Montpellier. Nu danst ze nog steeds, en geeft ze ook breakdance aan meisjes in Soe’s Bgirl Studio. Als ze niet aan het breakdancen is, draait ze platen op feestjes en sinds 4 jaar staat ze ook graag op een podium om aan comedy te doen. Ze stond in de finale van de Culture Comedy Award, de Radio 2 Humorklas, en toerde met het Get Up Stand Up gezelschap. Je kon haar grapjes zien maken als voorprogramma van Thomas Smith en Philippe Geubels. Dit jaar struint ze de kleine zaaltjes af met BFF Jens Dendoncker in de tweekoppige line-up Jong Bloed. Als je naar Soe komt kijken, moet je dus ofwel klappen, lachen of dansen! Misschien wel alles tegelijk!Jan-Bart De Muelenaere (MC) Jan-Bart De Muelenaere is een humorist met Ieper als uitvalsbasis en staat op de planken als comedian, presentator en improvisator. Momenteel toert hij met zijn eerste avondvullende voorstelling ’Over Leven in West-Vlaanderen‘. Naast zijn publieke optredens is hij actief als publieksopwarmer voor de sport-programmatie van Woestijnvis & Telenet. Achter de schermen werkt(e) hij mee aan oa. ’De Raadkamer‘, ’De Kazakkendraaiers‘, ’Tegen de Sterren Op‘, ’Vroeger of Later‘, ’De Slimste Mens ter Wereld‘, ’Vetste Vakantie‘, ’Mijn Pop-up Restaurant‘, ’De Weekwatchers‘, ’Huizenjagers‘, …Speciaal voor Comedy Track On Tour in Krotrijk is hij maandelijks jullie vaste gastheer, presentator en MC (Master of Ceremonie) van dienst.

 

Prijs: Niet genummerd: 10 euro - 8 euro (-26 jaar) - 6 euro (Red. Kortrijk Studentenstad)
Inschrijven kan via de website van de Schouwburg http://schouwburgkortrijk.be .

 

 


 

Event 22 mei 2018

Lezing Pascale Naessens

 

Gezonde voeding: terug naar natuurlijke voeding

 

 

Pascale Naessens schetst de hedendaagse problematiek met voeding en plaatst die in een ruimere context. Hoe heeft de mens doorheen de evolutie gegeten? Wat eten we nu? Het geproduceerde voedsel dat we vandaag kennen, bevat veel snelle, geraffineerde koolhydraten.

 

Velen willen gezonder gaan eten, maar vragen zich af : hoe doe je dat?  Het heeft weinig te maken met wilskracht maar veel met inzicht. 

 

Leer de kracht kennen van natuurlijke voeding en intuïtief eten. Over hoe je dat doet en welke gevolgen natuurlijke voeding heeft voor ons lichaam praat Pascale Naessens tijdens deze lezing. 

We verwelkomen jullie graag vanaf 19u15, de lezing gaat om 19u30 van start  Na de lezing is er een kleine receptie waar Pascale boeken zal signeren.

 

Prijs: 25 euro, hapje en drankje inbegrepen.

 

Inschrijven kan via hotelschool@rhizo.be

 


Bistro

Kaart vanaf 31 januari 2018

 

 

 

VOORGERECHT: €6   HOOFDGERECHT: €9    NAGERECHT: €4.

 

 

U kan reserveren via tafelen@rhizo.be of elke werkdag telefonisch via het rechtstreeks nummer 056 51 97 15.  De reservering via mail is enkel geldig na ontvangst van een bevestigingsmail.

 

 


RHIQUIZO 7

 

 

 

De inschrijvingen voor de quiz zijn geopend. Snel inschrijven is de boodschap, wil je zeker zijn van één van de felbegeerde tafeltjes!

Zaterdag 24 maart 2018 is er de zevende editie van onze quizavond voor iedereen (vanaf 16 jaar) met quizkriebels.
Zoals vorig jaar aangekondigd, is een van onze quizmasters, Céline Craeynest, directeur geworden van RHIZO Hotelschool Kortrijk. Vanaf dit jaar is de quiz dan ook een organisatie van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen Kortrijk en RHIZO Hotelschool Kortrijk samen: RHIQUIZO!

We hopen in de eerste plaats veel ouders en oud-leerlingen te mogen ontvangen. We zouden natuurlijk graag hebben dat jij er ook bij bent.

Zoek snel vijf andere enthousiastelingen voor jouw ploeg (maximum zes deelnemers per ploeg) en schrijf je in door een mail te sturen naar rhiquizo@rhizo.be. Vermeld in je mailtje zeker je (originele) ploegnaam en een contactpersoon met telefoonnummer.

Schrijf 25 euro over op rekeningnummer BE60 7384 2890 0070 van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen Kortrijk met als mededeling: RHIQUIZO + de naam van de quizploeg. Je ontvangt een bevestigingsmail als je inschrijving volledig in orde is.

We stellen de eerste vraag stipt om 19.30 uur, je bent welkom vanaf 18.30 uur in de sporthal van het Lyceum. De opbrengst van onze ondertussen welbefaamde quiz wordt geïnvesteerd in de algemene schoolwerking van beide scholen en een deel wordt aan verschillende goede doelen geschonken.

 


Onze champagne...

 

We kraakten een eerste fles op de officiële opening, maar nu kan u ook proeven van onze eigen huischampagne.

30 euro per fles of 175 euro per karton

Bestellen kan via tafelen@rhizo.be

 


Projecten in de eerste graad

 

Projecten 1 B en 2 Hotel-Bakkerij-Slagerij

 

 

 

De leerlingen van onze eerste graad b-stroom hebben hun eerste trimester afgesloten met twee vakoverschrijdende projecten.

 

De leerlingen van 1 B hebben met hun leerkrachten gewerkt rond ‘Wie was Roald Dahl?’. Naast de fantasierijke boeken merkten ze ook dat de auteur een eigen ‘husseltaal’ heeft ontwikkeld. Vele van zijn boeken zijn een basis geweest voor mooie films. Denken we maar aan de verfilming van Sjakie en de Chocoladefabriek met Johnny Depp.

 

Onze leerlingen van 2 Hotel-Bakkerij-Slagerij zijn in het kader van hun project ‘gezonde voeding’ op bezoek geweest in het Huis van de Voeding in Roeselare. Met een eigen budget zijn ze gezonde alternatieven gaan kopen in een plaatselijke groente- en fruithandel.

 

Beide projecten werden afgesloten met een sterk gesmaakte receptie aangeboden aan de ouders van de leerlingen. De hapjes en drankjes vertoonden kenmerken van beide projecten. Ze konden genieten van creatieve hapjes in combinatie met gezonde drankjes.

 

  

 

 


 

Oud-leerlingen

De werkgroep oud-leerlingen bezocht het afgelopen jaar heel wat oud-leerlingen die ondertussen een eigen zaak hebben opgestart.  Op hun gevel prijkt nu het bordje met 'oud-leerling'.  Zo bezochten ze ook Rebelle, de zaak van oud-leerling Martijn Defauw. 

 

 

Rebelle is ontmoetingsplaats voor jong en oud die op zoek zijn naar betaalbare gastronomie.

Ze streven ernaar een restaurant te zijn die door de gasten omschreven wordt als warm en gastvrij. Kwaliteit staat daarbij op alle vakken centraal alsook het gebruik van eerlijke, verantwoorde producten. De keuken is hedendaags, jong en vernieuwd, met oog voor detail & evenwicht. Er worden creatieve gerechten geserveerd, met invloeden uit de Oosterse cultuur. Daarnaast is de keuken het verlengde van de chef en krijgen de gerechten op die manier hun eigen identiteit. Toegankelijk, geen pretenties, minimalistisch met een kleine schittering en een snuifje pit.

 

Vermelding GaultMillau : (13 op 20)

 

 


 

Kom je ook naar de Hotelschool?

 

 

LEF staat voor Levensecht, Ervaringsgericht en Fantasierijk. Dit zijn de kenmerken van onze opleidingen binnen het domein voeding in RHIZO Hotelschool Kortrijk.

 

Wil je hiervan proeven? 

 

Noteer dan alvast volgende data in je agenda.

 

Vrijdag 2 maart om 19u. Infoavond voor alle leerlingen van het zesde leerjaar.

 

Woensdag 18 april van 14u tot 18u. DOEdag, de jongeren met interesse in ons studiegebied gaan een namiddag aan het werk in onze keukens onder begeleiding van onze chefs. Deelnemen kan enkel via inschrijving op onze website.

 

Zaterdag 5 mei van 14u tot 18u. Opendeurdag, we pakken gastvrij uit. Iedereen welkom om te komen proeven van onze opleidingen en infrastructuur.

 

Zit je met vragen rond één van onze opleidingen, wil je een persoonlijk gesprek, … neem dan zeker contact op voor een gesprek of rondleiding. 

Heb je interesse in de eerste graad, mail dan naar geert.vandekerkhove@rhizo.be

Heb je interesse in de tweede of derde graad, mail dan naar celine.craeynest@rhizo.be

 


 

Volwassenenonderwijs, wil je (hulp)kok worden?

 

 

Samenwerking met CREO

 

Begin maart start CREO, in samenwerking met onze hotelschool de beroepsgerichte opleiding tot kok via avondonderwijs. Er werd geopteerd voor een speciaal traject met een minimale wekelijkse belasting. Koken voor alle dag is de startmodule en wordt ingericht op dinsdagavond in (9 lesmomenten).  Wil je thuis indruk maken met heerlijke gerechten voor elke dag? Of heb je een passie voor koken en wil je gaandeweg de kneepjes van het vak leren? Aarzel niet langer en krijg de smaak te pakken met deze instapper! Een nieuwe wereld van geuren en smaken gaat voor je open. 

 

Bekijk de reportage op WTV

 

Meer info? https://www.creo.be/opleidingen/culinair/hulpkok-1/koken-voor-alledag