Lyceum OLV Vlaanderen
Smartschool Facebook Twitter

Griekse namiddag vierde jaar

De 'Grieken' van klas 43 trokken op woensdagnamiddag samen met hun leerkracht Grieks en de vakbegeleider Latijn en Grieks, onze eigenste mevrouw Lietaert, naar Wetteren om er samen met andere ‘Grieken’ uit West- en Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een Griekse avond. Deze activiteit werd voor het eerst georganiseerd door de stuurgroep Klassieke Talen. 

Voor de eerste activiteit werden de leerlingen over de scholen heen verdeeld in groepjes, genoemd naar verschillende Griekse eilanden, om deel te nemen aan, de Griekse versie van ‘De slimste mens’. Daarna was het tijd voor enige ontspanning. Onder leiding van ervaren dansers van de Brugse volksdansgroep Terpsichore (muze van de dans en de lyrische poëzie) werd de leerlingen een viertal typische Griekse dansen aangeleerd. Voor enkele leerlingen duidelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan … Er vielen gelukkig geen gewonden! 

Na het dansmoment stond er een gezamenlijk zangstonde op het programma, waarbij het gedicht (‘Eén zwaluw maar’) van Odysseas Elytis, op muziek gezet door de onvermijdelijke Mikis Theodorakis, luidkeels werd meegezongen. Het moet gezegd: de tafel van de leerlingen van OLV Vlaanderen was het best te horen, mede dankzij de voorbereiding in klas en de inzet van de leerlingen. 

Om de hongerige magen te vullen, konden we nadien genieten van heerlijke moussaka met Turkse broden (de oorlog tussen Grieken en Trojanen ligt duidelijk al ver er achter ons). 

We tekenen zeker present voor een volgende editie!

 

Foto's bij 'Griekse namiddag vierde jaar'