Lyceum OLV Vlaanderen
Smartschool Facebook Twitter

STEM-tornooi eerste jaar

Vrijdag vond in Technopolis Mechelen de finale plaats van het eerste STEM Tornooi, waarbij leerlingen uit een STEM-richting in de eerste graad een of meerdere uitdagingen tot een goed einde moesten proberen te brengen. RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen mocht liefst drie teams uit het eerste jaar afvaardigen, die allemaal een ‘waterige kraan’ hebben gebouwd.

De Waterige Kraan

Ontwerp en bouw een kraan die zo veel mogelijk voorwerpen kan verplaatsen. Lukt het jullie om alles tijdig op de juiste plaats te krijgen? Maar let op! Het is niet zomaar een kraan! We gebruiken geen elektriciteit, geen motor, maar water om de kraan in beweging te zetten.

Met voorwerpen rond de kraan, is het aan jullie om de voorwerpen te grijpen, te verplaatsen en op de juiste plaats weer los te laten. Ontdek de beginselen van mechanica en hydraulica om alles tot een goed einde te brengen!

Het tornooi was een succes voor onze school, want alle teams slaagden erin een bronzen medaille te behalen. Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters en mediafiguur Lieven Scheire waren aanwezig op de prijsuitreiking. Die laatste ging met plezier op de foto met onze leerlingen.

 

Foto's bij 'STEM-tornooi eerste jaar'