Lyceum OLV Vlaanderen
Smartschool Facebook Twitter

Nieuw betalingssysteem maaltijden

Vanaf maandag 6 november gebruiken we op school een nieuw betalingssysteem voor de maaltijden. Vanaf dan betalen leerlingen hun maaltijd via hun bestaande leerlingenkaart, waarop u als ouder geld kunt zetten volgens het prepaidsysteem. Meer info over dit systeem krijgt u via een afzonderlijke brief die we met de schoolrekening van oktober meesturen.

We geven nu alvast mee dat de afrekening van de maaltijden van september en oktober niet op de schoolrekening van oktober zal staan, maar via een eenmalige schoolrekening in november zal gebeuren. Dit doen we om het betalen van de rekening en het storten van een eerste bedrag op de leerlingenkaart beter te spreiden.

 

Eet.Leer.Leef.

Onze leerlingen zijn stuk voor stuk uniek. Ze weten wat ze willen, ook als het over hun voeding gaat. Het Eet.Leer.Leef.-concept van Scolarest bij ons op school helpt leerlingen bij de keuze voor een gezonde en gevarieerde eet- en levensstijl.

  • EET – de leerlingen worden verwend met lekker eten dat hen sterkt in het leven.
  • LEER – we maken iedereen op school bewust van een gezonde levensstijl.
  • LEEF – we creëren een veilige en duurzame omgeving, die bijdraagt tot de gezondheid en het welzijn van de leerlingen en de maatschappij.

 

We hebben bij de opstart van het schooljaar vastgesteld dat dit concept onvoldoende gecommuniceerd werd. We willen daarom enkele kernelementen op een rij zetten.

  • Het eten voor de leerlingen is steeds vers, voedzaam en gevarieerd. Seizoensproducten van Belgische bodem zijn steeds een onmisbaar ingrediënt. Soms traditioneel bereid, dan weer vernieuwend.
  • Er wordt binnen het concept maximaal rekening gehouden met de principes van gezonde voeding opgesteld door het Vlaams Instituut voor Gezondheid. Dit betekent onder meer voldoende variatie, aanbod aan soep, saladbar vrij bij te nemen (ook bij een warme maaltijd) en het vrij aanvullen van warme groenten en zetmelen.
  • We willen komen tot een evenwichtige voedingsdag voor onze leerlingen. We bewaken dan ook de hoeveelheid vlees die per dag gegeten wordt. Het kan voor ons niet de bedoeling zijn dat de leerlingen met honger van tafel gaan. Vanaf de herfstvakantie kunnen de leerlingen die dit wensen een tweede, kleiner stuk vlees vragen, steeds in combinatie met groenten.
  • Door gezonde voeding al op jonge leeftijd aan te leren, kunnen we kinderen helpen stimuleren om op latere leeftijd te kiezen voor gezonde eetgewoonten en een evenwichtige levensstijl. We zijn ervan overtuigd dat we hen daarbij samen met u, ouders, kunnen begeleiden.

Maandbrief maart

01
1 maart 2018
Maandbrief maart

Maandbrief februari

30
30 januari 2018
Maandbrief februari

Maandbrief januari

22
22 december 2017
Maandbrief januari