Lyceum OLV Vlaanderen
Smartschool Facebook Twitter

Gebouwen en uitrusting

Informaticalokalen

De school heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in informatica-uitrusting. Wij beschikken op school over bijna 100 moderne leerlingencomputers, waarvan 24 laptops. Al deze computers zijn aangesloten op een krachtige Terminal Server. Alle leerlingencomputers zijn van het Thin-client type. Elke leerling heeft een eigen map op deze server om persoonlijke schooldocumenten te bewaren.

• Gewone informaticaklassen
    Het lokaal C 103 is een modern uitgeruste informaticaklas met beamerprojectie voor een ideale didactische aanpak. De leerlingen kunnen werken aan ruime computertafels.
    Lokaal C 111 en lokaal A 001 kan door alle leerkrachten worden gebruikt .
  • Laptops
    De leerlingen kunnen op school ook werken met 24 laptops. De leerkracht kan deze laptops ontlenen om te gebruiken in zijn les. Dankzij ons draadloos netwerk kunnen de laptops overal op school worden gebruikt.

Lab 21.0

Katholieke Scholengroep RHIZO bouwde op de site van het Lyceum OLV Vlaanderen een ‘future classroom’: Lab 21.0. Dit klaslokaal van de toekomst kadert in een totaalproject rond (digitale) onderwijsinnovatie, School 21.0. Met dit project willen we een school maken waar leerlingen in inspirerende leeromgevingen op een actieve manier vaardigheden ontwikkelen die in het latere (beroeps)leven onontbeerlijk zijn. Lab 21.0 is een open, flexibel lokaal dat samenwerkend, onderzoekend, zelfgestuurd en informeel leren stimuleert, zowel binnen als buiten de lessen. Het wordt op vrijdag 18 maart 2016 officieel ingehuldigd door de Vlaamse minister van Onderwijs, mevrouw Hilde Crevits.

Openleercentrum

Het openleercentrum is niet zomaar een computerklas. Naast computers zijn in dit lokaal ook andere informatiebronnen beschikbaar. De leerlingen vinden er naslagwerken, tijdschriften, kranten...

Het openleercentrum wordt gebruikt voor gewone lessen, seminaries en voor de lessen begeleid zelfstandig leren in de eerste graad.

Het openleercentrum is ook vrij toegankelijk voor de leerlingen tijdens de middagpauze.

Wetenschapslokalen

Op school hebben we meerdere wetenschapslokalen die met de laatste veiligheidsvoorzieningen zijn uitgerust.

Klaslokalen

De leerlingen van de eerste en tweede graad hebben allemaal een eigen klaslokaal waar ze hun spullen kunnen bewaren in een kast. Alle lessen die geen speciale didactische uitrusting nodig hebben, vinden in dat klaslokaal plaats.

Alle klaslokalen zijn uitgerust met alle voorzieningen op het gebied van multimedia.

Vaklokalen

Voor de vakken geschiedenis, godsdienst, aardrijkskunde, plastische opvoeding, technologische opvoeding en muzikale opvoeding gaan de leerlingen naar een speciaal uitgerust vaklokaal.

Ook alle vaklokalen zijn volledig multimediaal uitgerust.

Gymzaal

Wij beschikken over een gymzaal op school, die achteraan is ingericht als fitness- en dansruimte.

Sporthal

Onze school beschikt over een grote sporthal voor het beoefenen van allerlei sporten. De sporthal wordt ook gebruikt voor de middagsport en voor de sport op woensdagnamiddag.

Bij goed weer vinden de sportlessen soms ook buiten plaats.

Schoolrestaurant

'Vlaanderen' beschikt over een eigen productiekeuken die professioneel is uitgerust. Dat wil zeggen dat de maaltijden niet in bakken worden toegeleverd maar onmiddellijk vanuit de keuken aan de leerlingen worden geserveerd.

De uitbating van de keuken gebeurt door het cateringbedrijg Scolarest (Compass-group). Door de samenwerking met deze professionele partner kunnen wij een volledig selfservicerestaurant aan de leerlingen aanbieden. De leerlingen kunnen met andere woorden elke dag op het moment zelf kiezen wat zij wensen te eten. Zij hebben dagelijks de keuze uit verschillende belegde broodjes (stokbrood wit en bruin, bagnats, ciabatta), diverse koude schotels, saladbar, soep, warme maaltijd en desserts. Er is ook altijd een vegetarische schotel beschikbaar.

Benedenzaal

In onze 'benedenzaal' kun je in de middagpauze gezellig zitten, babbelen, tafelvoetballen, op de Wii spelen of een gezelschapsspel spelen. Het is een fijne plek om te vertoeven.

Kapel

De school heeft een bijzonder mooie kapel met een heel eigen architectuur. De kapel bevindt zich naast de stille speelplaats.

RESPECT@RHIZO

6 januari 2017