Internaat

Tijdens de week op internaat verblijven? Het kan! Lees hier alles over het internaat in Kortrijk.


Er is een gloednieuwe internaat met 60 kamers voor alle scholen van Kortrijk. Het nieuwe internaat is gehuisvest in de voormalige internaatsvleugel van t Fort (Plein 14, 8500 Kortrijk).

Naast de nodige studietijd voorzien we elke avond voldoende ruimte om te ontspannen. De internen kunnen elke dag gebruik maken van de accommodaties in onze speelzaal. Of je nu rustig wat tv wil kijken, jouw geliefde muziek graag afspeelt, gezelschapsspelletjes speelt of liever wat actiever bezig bent aan onze pingpongtafels, tafelvoetbal of biljart, iedereen kan steeds de batterijen opladen om de volgende dag weer naar school te gaan.

We proberen ook om minstens twee maal per week een sportactiviteit aan te bieden. Je neemt deel op vrijwillige, maar steeds sportieve en enthousiaste basis! Dit varieert van voetbal, basket, badminton … tot een spelletje Kubb of frisbee. Deze activiteiten gaan door op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag wordt er na de voorziene studietijd een ietwat grotere activiteit aangeboden. Een fotozoektocht, één tegen allen, kajak, bowling, zwemmen, schaatsen, minigolf, pleinspelen … behoren tot de mogelijkheden. Elke woensdagavond sluiten we af met een iets gezelligere activiteit. We installeren onze karaokebar, richten de speelzaal in als zumbazaal, quizzen … 

Het opvoedersteam staat steeds open voor realistische suggesties en speelt graag in op de interessewereld van de internen. Samen kunnen we er best een plezante activiteitenkalender van maken! 

Voor meer info contacteer je de internaatsbeheerder op het nummer 0478 51 44 48.