Buitenlandse leermobiliteit Dénia

Jobshadowing bij Colegio Paidos

Internationale leermobiliteit in Dénia: Jobshadowing in Colegio Paidos (15.05.2022 > 20.05.2022)

In mei draaiden vier leerkrachten van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen en één collega van tvier een week lang mee in het Colegio Paidos in Dénia (Spanje). Ze volgden er lessen mee, hadden boeiende gesprekken met leerkrachten en leerlingen en legden er nieuwe contacten voor toekomstige projecten.

Wat iedereen meteen opviel, was de warmte’ in de school (niet enkel de letterlijke Spaanse hitte 😊): de leerlingen waren heel open en enthousiast, betrokken elkaar bij de opdrachten en zorgden echt voor elkaar. De meesten zitten al van in de kleuterklas bij elkaar; ze kennen elkaar dus door en door. Conclusie: het loont om te investeren in elkaar leren kennen’. Het zorgt voor wederzijds respect en veel menselijkheid.

We merkten ook dat de leerkrachten hun lessen veel meer dan wij rond één doel bouwden. Wij proberen allicht iets meer leerstof te zien per les, maar misschien blijft er net daardoor minder hangen bij onze leerlingen. De leerkrachten gaven ook minder instructies, waardoor de leerlingen meer hun eigen leerproces in handen namen (en bijgevolg in het algemeen misschien ook minder druk voelen dan onze leerlingen).

Heel concreet leerde onze lo-collega nieuwe lokale sporten kennen, legden we alvast de basis voor een eTwinning-project rond koken en wiskunde volgend schooljaar, én verkenden we de mogelijkheid om in de toekomst langere uitwisselingen van leerlingen en personeel te organiseren tussen RHIZO en het Colegio Paidos.

Ideeën genoeg om thuis mee aan de slag te gaan dus!

Grensverleggend leren

Ontdek hoe RHIZO aan internationalisering doet!

Grensverleggend leren