Preventieve speekseltest bij personeel

Geselecteerd voor proefproject rond preventieve speekseltests!

Proefproject preventieve speekseltests bij personeel

De scholen van RHIZO zijn samen met nog een paar andere scholen van scholengemeenschap Groeninge geselecteerd om deel te nemen aan het proefproject van de Vlaamse overheid rond preventieve speekseltests. Dit met de bedoeling om leerkrachten en leerlingen extra te beschermen.

De leerkrachten zullen wekelijks een staal van hun speeksel inleveren om het te laten testen op corona. Dezelfde dag s avonds is het resultaat al bekend, dus nog voor de volgende schooldag begint. 

De maatregel moet voorkomen dat er op grote schaal corona op scholen uitbreekt. De keuze om de leerkrachten te laten testen en niet de leerlingen is bewust. Leerkrachten zijn een groter risico omdat ze in meerdere klassen komen of via hun collega’s andere klassen kunnen besmetten.

Net voor het project bekend werd gemaakt, had mevrouw Franceska Verhenne (directeur RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen) in een open brief gepleit voor een soortgelijk systeem. We zijn met alle RHIZO-scholen tevreden dat we mogen deelnemen! Zo kunnen we snel corona opsporen, ook als iemand geen symptomen heeft. 

Lees het volledige artikel van VRT-nieuws hier.