RHIZO doet mee aan de Global Children's Designathon ... De wat?

Kinderen van RHIZO-collega’s gaan samen met honderden kinderen van over de hele wereld creatief met technologie aan de slag om oplossingen tegen ontbossing te bedenken.


De Global Children’s Designathon is een ééndaags evenement waarbij wereldwijd meer dan 1000 kinderen tussen 8 en 12 jaar oplossingen bedenken rond een duurzame ontwikkelingsdoelstelling. Dit jaar staat de doelstelling leven op land’ en meer bepaald het probleem van ontbossing in de kijker.
In België zetten RHIZO en My Add On (een start-up die krukken en rolstoelen pimpt, om ze mooier, beter en handiger te maken) hun schouders onder het project. 

Op 3 november is Technopolis the place to be voor kinderen van RHIZO-collega’s. Zij gaan er die dag creatief aan de slag om oplossingen voor de problemen rond ontbossing te ontwerpen. 

Met gebruik van technologie zoals SAM Labs, motors, LED-lampjes en gerecycleerde materialen maken ze een prototype van hun eigen uitvinding! Ze houden contact met de kinderen uit de andere landen om te kijken wat zij aan het maken zijn om de wereld te verbeteren. 

Om 15.30 uur worden de oplossingen voorgesteld aan een team van experts. 

Ben je ook benieuwd naar het resultaat van al dat denkwerk? Kom dan gerust de presentaties in Technopolis bijwonen!

De Amsterdamse non-profitorganisatie Designathon Works’ is de initiatiefnemer. Deze organisatie is trouwens ook de partner van het project Design your city’ binnen RHIZO STEM.

Gcd2018 Fb Covers 110918 Pagina 2
Gcd2018 Fb Covers 110918 Pagina 3