CampusOost
Smartschool Facebook 

Esthetische lichaamsverzorging

Secundair na secundair (se-n-se)

Lessentabel

 
BASISVORMING uren
Frans 2
godsdienst 2
Nederlands 2
   
SPECIFIEK GEDEELTE uren
beheer en verkoop 2
praktijk en vaktheorie
  • gelaatsverzorging en manicure
  • lichaamsverzorging en speciale behandelingen
  • speciale maquillage
  • voetverzorging
  • stage
alle onderdelen in klantendienst van de minionderneming
20 
stage 4
toegepaste wetenschappen 2
   
COMPLEMENTAIR GEDEELTE uren
bedrijfsbeheer 2
toegepaste informatica 2
   
TOTAAL 34
 

Waarom deze richting kiezen?

Volgde je de derde graad schoonheidsverzorging? Verlang je om je praktische kennis en vaardigheden te vervolmaken? Wil je het getuigschrift basiskennis van het bedrijfsbeheer behalen? Ben je op zoek naar extra kansen op de arbeidsmarkt? Ga voor je eigen stijl! Jij moet in esthetische lichaamsverzorging zijn.


 

Uniek aan deze richting

Je krijgt weinig algemene vakken en heel veel praktische vakken. In het vak beheer en verkoop leer je al wat nodig is om je eigen schoonheidsinstituut te runnen. Als je slaagt voor bedrijfsbeheer kan je als zelfstandige aan de slag. 

Samen met je klasgenoten start je een minionderneming. Jullie runnen samen jullie eigen zaak. Je leert verantwoordelijkheid opnemen over de organisatie en coördinatie in een instituut. 

Je maakt kennis met de nieuwste technieken, trends en methodes in beauty en welness. 

Je volgt doorheen het jaar stage in een schoonheidsinstituut. Ook een week stage in aanverwante zaken zoals verkoop in parfumerie, wellness of nagelstudio zijn een mogelijkheid. Tijdens een buitenlandse bedrijfsstage krijg je nog een beter zicht op de sector. Ook een verkoopstage is een onderdeel van je opleiding.

Een kritische kijk op het aanbod binnen de branche is zeker nodig. Daarom ga je naar verschillende bedrijven en beurzen en krijg je demonstraties en workshops op school.


 

En wat hierna?

Na deze opleiding kan je nog de stap zetten naar hoger onderwijs maar ben je ook klaar voor de arbeidsmark. Je kan als werknemer in een schoonheidsinstituut aan de slag of je eigen zaak starten.


 

Lees de volledige infobrochure