College Zwevegem
Smartschool Facebook Twitter

Basketbal COZW Miniemen

Vandaag stond de 2e ronde op het programma bij het basketbal miniemen jongens. We konden ons in de vorige ronde plaatsen met stevig basketbal. Op naar de volgende ronde dus en de tegenstander van de dag was niet de minste: Heilig Hart Waregem. Waregem staat gekend om zijn sterke basketters. Wij konden echter wel niet rekenen op de geblesseerden Milan en Kobe en ook nog eens Lowie kon niet deelnemen.
Toch namen wij de beste start. We plaatsten een 15-4 run en konden dus al wat teren op deze voorsprong. Wij maakten snedige drives en lukten ook open shots. Kortom de bal ging vlot rond. Het eerste kwart wonnen we daardoor vlot. De korte pauze deed ons duidelijk niet zo heel veel deugd want we kregen de bal niet meer vlot rond en ook de afwerking was niet zo goed. De Waregemse jongens konden deze keer de weg naar de korf veel vlotter vinden en konden toch de kloof heel wat kleiner maken: 26-20 aan de rust.
Tijd om weer een versnelling hoger te schakelen en de kloof terug proberen uit te diepen. Dit leek in het begin wel goed te lukken maar we konden het hoge tempo niet blijven vol houden. Iedereen deed zeker zijn deel en ondernam ook actie. Al moeten we ook credits geven aan de tegenstander want zij speelden ook mooi en attractief basketbal met heel veel enthousiasme. Toch gooide Jarno nog een 3-punter binnen en zo konden we met 39-30 die kwart afsluiten.
In het laatste kwart kregen we de bal zo nog moeilijker door de korf. Even leek het alsof we het spreekwoordelijke deksel op onze neus zouden krijgen. Geen bal ging nog binnen. We lieten te makkelijk een bal afsnoepen en waren iets te laks in defense. Op karakter kwam de tegenstander voor het eerst op voorsprong maar wij toonden evenveel karakter en namen het roer weer over en konden de wedstrijd beslissen van op de vrijworplijn. Jarno deed de boeken dicht met 7 van de 10 gemaakte punten in dit kwart.
Op naar de halve finale!
Een dikke proficiat aan Gaëtan, Stijn, Jarno, Tobe, Jasper, Simon, Sisay en Benoit!

Foto's bij '20161201 Basketbal'