Hotelschool Kortrijk
Smartschool Facebook Twitter

30 jaar Hotelschool inschrijven

Op 1 september 2017 namen we onze intrek in de nieuwe Hotelschool aan de Senator Coolestraat 1 in Kortrijk en begin oktober werden de gebouwen plechtig geopend. De start van een nieuw verhaal!

Ons verhaal startte echter ruim 30 jaar geleden toen onze toenmalige directeur, Frans Raf Van Uytven, besloot om een hotelafdeling te starten in het St.-Niklaasinstituut aan de Burgemeester Nolfstraat. Samen met mevrouw Stragier en 2 chefs werden de eerste stappen gezet; de Kortrijkse hotelschool met een grootkeukenafdeling was geboren. De hotelschool groeide jaar na jaar tot een volledige hotelopleiding op technisch en op beroepsniveau en 3 specialisatiejaren. Om aan de noden en normen van het huidige gastvrijheidslandschap te voldoen, moest er uitgekeken worden naar een aangepast gebouw. Na het oefenen van heel wat jaren geduld en een omweg via Rollegem, waar we 3 schooljaren in de pop-up-hotelschool vertoefden, kwam eindelijk de ‘grote verhuis’.

We zijn alweer een half jaar verder, we maakten ons de school eigen en zijn nu klaar om het 30-jarig bestaan van de RHIZO Hotelschool Kortrijk te vieren.

Reserveren kan via tafelen@rhizo.be of 056/519715 (tijdens de schooluren)