Lyceum OLV Vlaanderen
Smartschool Facebook Twitter

Sport op woensdag: Vlaamse finale handbal

Gisterennamiddag speelden onze scholieren in Zemst hun laatste wedstrijden in de handbalcompetitie van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). De halve finale tegen Don Boscocollege Zwijnaarde werd heel mooi gewonnen met een duidelijke eindstand: 28-17. Onmiddellijk na de halve finale stond de Vlaamse finale gepland tegen het team van Middenschool 3 - Topsportschool Hasselt met als specialisatie handbal. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, maar onze jongens geloofden erin. Het spel ging gelijk op zodat het een heel spannende wedstrijd werd. Met een nipt verlies van 2 punten (24-22) was de beker uiteindelijk toch voor Hasselt en kregen onze spelers een zilveren medaille om hun nek. Onze ploeg heeft het opnieuw fantastisch gedaan en alle spelers mogen oprecht trots zijn op hun titel van ‘Vice-kampioen Handbal Vlaams Gewest’.

Met deze laatste wedstrijden nemen we ook afscheid van de zesdejaars die jarenlang de handbalploeg van onze school vertegenwoordigden. Het waren zes leuke jaren met heel wat aangename, sportieve momenten vol teamspirit en optimale inzet. Van harte bedankt! Aan de vijfdejaars van de handbalploeg… tot volgend jaar?

Handbalploeg scholieren schooljaar 2016-2017:
Thomas Beke, Lukas Debal, Victor Pattyn, Hendrik Koops, Jens Defoor, Pieter-Jan Putzeys, Vincent Debeaussart, Emiel Decroix, Victor Desmet, Jean Oosterlynck

 

Foto's bij 'Sport op woensdag: Vlaamse finale handbal'